Poliția britanică șterge din greșeală 400.000 de dosare penale

Dosarele au fost șterse accidental în timpul unei operațiuni de rutină pentru curățarea bazelor de date ale poliției naționale a confirmat The Times.
Poliția britanică a șters în mod eronat aproximativ 400.000 de dosare penale în această săptămână care conțin amprente digitale și informații ADN, printre alte date, au dezvăluit presa britanică.
Liderul opoziției laburiste, Keir Starmer, i-a cerut sâmbătă ministrului de interne, Priti Patel, să ofere explicații în fața Parlamentului pentru un eveniment pe care îl consideră „cu adevărat grav”.
Unele dintre aceste cazuri aparțin investigațiilor în curs.
Potrivit The Times, Consiliul Național al Șefilor de Poliție estimează că 213.000 de cazier judiciar, 175.000 de mandate de arestare și 15.000 de profiluri personale ar fi putut dispărea din bazele de date britanice.Unele dintre aceste (istorii) corespund unor dosare deschise, unor investigații aflate în desfășurare, deci nu este vorba doar de arhive istorice”, a spus Starmer, care a cerut ministrului de Interne să „își asume responsabilitatea” pentru cele întâmplate.
Blogpersonal

Blogpersonal

Entradas relacionadas

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Read also x